Velika blamaža na pomolu – zbog manjka vozača ništa od jeftinog taksija u Zagrebu!?

Mnogi su zadovoljno trljali ruke kada je najavljeno kako će Cammeo Taksi Zagrebu donijeti daleko jeftiniju uslugu taksi prijevoza. Još do prije nekoliko dana pisali smo kako vlada nezapamćen interes za zapošljavanjem u Cammeo Taksiju, unatoč relativno neatraktivnoj plaći (3.200 kn)…

Ako je vjerovati nekim najavama iz Grada Zagreba, taksi natječaj mogao bi biti poništen zbog manjka vozača!

Večernji list:

“Svi koji su se javili na natječaj, to vjerujem, uspjet će nabaviti potrebna vozila, ali moja je procjena da neće imati dovoljno vozača jer ih u Zagrebu jednostavno ima premalo. Zbog toga ćemo vjerojatno ići u novi pozivni natječaj”, rekao je Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet, i time nagovijestio da će borba za 263 taksi licence ući u drugi krug.

Čudno, budući smo još prije nekoliko dana pisali o velikom interesu za zapošljavanje u Cammeo Taksiju.

Naime, kako je Bezer objasnio, vozači po zakonu na tjedan ne mogu odraditi više od 30 sati vožnje. Stoga Bezer upozorava da su najave Koste Minovskog, vlasnika riječkog Taxi Cammea, o zapošljavanju 450 vozača na 150 vozila – neodržive.

“Cammeo je prijavio za sada 90 vozača, no to neće biti dovoljno”, dodao je Bezer.

S druge strane, Minovski tvrdi kako će Cammeo imati dovoljno vozača:

“Ne mogu poništiti natječaj. Ako se to ipak dogodi, tražit ćemo nadoknadu štete. Do 28. siječnja imat ćemo dovoljno vozača, a tvrdnja da vozači neće moći raditi puno radno vrijeme nije točna, jer u zakonu piše da na tjedan mogu raditi 38 sati”, ističe on.

A u utrku za zagrebačkim taksi tržištem mogao bi ući i poznati poduzetnik Pavo Zubak, doznaje Večernji list.

Pročitajte još:

Čekaj malo, Cammeo u Zagrebu neće koristiti taxi stajališta!?

Opet taj prokleti Cammeo – u Splitu danas štrajkaju taksisti!

Cammeo uveo članske iskaznice i još snizio cijene – vožnja od 5km sada stoji samo 16 kn!

2 Comments

Leave a Reply
  1. Znači ipak je netko tu govorio neistinu(lagao) , a to je Kosta pa on je tvrdio kako dolazi sa 100 citroena ,pa škodama a nakraju misli doći sa policijskim škodama vračenim lisingu
    Sam je tvrdio kako je naveo da je navala na njegove poslovne urede da je puno zainteresiranih ;al je istina došla na vidjelo ipak nitko ne želi biti njegov rob kao oni u Rijeci ili Osijeku.
    Sad bude rekao da su se svi urotili protiv njega i da bu sve tužil ,možda bude htio pogodbu da on nebude tužio nikoga ako mu oproste 500 000 kn duga za davanja u rijeci

  2. što mislite zašto samo u Rijeci u Cammeu mjesečno izmjeni 10 do 15 vozača ? to je godišnje cca. 150 otkaza i primanja novih radnika, zar ljudi neznaju voziti, raditi, zar su svi oni neradnici ?…ili možda ne žele biti ničiji robovi, možda ne žele raditi u firmi 12-14 sati dnevno (300 radnih sati mjesečno, minimalno) a za to primati plaću od 2.800 kuna i to ako imate sreću jer kad vas kazni policija pa “veliki gazda” plaća vam može pasti i na 1.000 kn.
    Mi imamo dokaze da je to u Cammeu stvarnost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *