Zatvori
Jasmin Hadzic
27/01/2011

Linkedin i službeno najavio IPO!

Ovo nismo očekvali ovako brzo. Najveća profesionalna društvena mreža Linkedin, upravo je najavila izlistavanje svojih dionica na burzi...

U S-1 formularu koji je predao američkom SEC-u (Komisija za burze i vrijednosnice) Linked traži uvrštavanje svojih dionica na burzu kroz inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO).

Iz Linkedina su u više navrata poručivali kako žele obaviti IPO prije Facebooka kako bi imali maksimalnu pozornost svih ulagača u internet kompanije.

S-1 sadržava i neke zanimljive podatke:

-U prvih 9 mjeseci 2010. godine Linkedin je imao ukupne prihode od 161 milijun dolara

- Dobit je u istom razdoblju iznosila 10 milijuna dolara

- Na kraju 2010. godine Linkedin je imao 90 milijuna registriranih članova

- 65 milijuna jedinstvenih posjetitelja u posljednjem kvartalu 2010. godine

- 5.5 milijardi otvaranja stranica

Za sada nije poznato koliki iznos Linkedin namjerava prikupiti kroz IPO. Iako su u S-1 formularu naveli kako žele prikupiti 175 milijuna dolara, riječ je tek o provizornom iznosu, koji na kraju može biti puno veći. Vrijednost Linkedin-a se procjenjuje na 3 milijarde američkih dolara.

Već smo pisali o tome kako će Linkedin uskoro najaviti izlazak na burzu , no nitko nije očekivao da će se to dogoditi već početkom godine. IPO bi trebali voditi Morgan Stanley & JPMorgan Chase. Linkedin, sa sjedištem u kalifornijskom Mountain Viewu, danas ima više od 1.000 zaposlenika. Većina Linkedinovih prihoda dolazi od oglasa za zapošljavanje, te klasičnog display oglašavanja.

Pročitajte još:

- Pogledajte koji nas veliki internetski IPO-ovi čekaju u sljedeće dvije godine!

- Pokrenuta domaća poslovna mreža Bika.net – obična kopija LinkedIn-a ili nešto više?

- Carevo novo ruho – LinkedIn predstavio nove profile za tvrtke

Foto:vator.tv

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram