Zatvori
Foto: Danko Končar posjedovati će brodogradilišta Kraljevica, Brodotrogir i 3.Maj...
Poslovni Puls
11/02/2011

Danko Končar novi je apsolutni gospodar hrvatske brodogradnje

Poduzetnik Danko Konačar postaje novi gospodar hrvatske brodogradnje, nakon što je prihvatila njegovu ponutu za riječki "3.Maj"...

Podsjećamo, već su prihvaćene ponude Danka Končara za brodogradilišta Kraljevica i Brodotrogir.

Vlada je jučer odlučila da će se pregovori o privatizaciji riječkog 3. Maja nastaviti s tvrtkom Jadranska ulaganja. Ta je tvrtka, iza koje stoji Danko Končar, jedina predala ponudu u trećem krugu privatizacije 3. Maja i za ujedinjeni državni portfelj od 83,32% dionica riječkog brodogradilišta ponudila jednu kunu te se obvezala ispuniti obvezne uvjete iz natječaja.

HRT:

Inače, direktor tvrtke Jadranska ulaganja Nenad Končar, sin Danka Končara, danas je u 3. Maju trebao održati prezentaciju svojih poslovnih planova za 3. Maj, ali ju je odgodio za sutra. Kako neslužbeno doznajemo, na sastanak će biti pozvani predstavnici Uprave, Radničkog vijeća, glavni povjerenici sindikalnih podružnica i predstavnici radnika u nadzornim odborima Grupe i Brodogradilišta.

Jadranska ulaganja ponuđači su i za kupnju Brodotrogira te za Brodogradilište Kraljevica. Od ponuđača se tražila izrada i dostava programa restrukturiranja, koji mora biti u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, odnosno pravilima Europske unije i Republike Hrvatske o državnim potporama poduzetnicima u teškoćama.

Restrukturiranje mora uključiti i kompenzacijske mjere smanjivanjem kapaciteta te vlastitim doprinosom ponuditelja od najmanje 40% u ukupnim troškovima restrukturiranja. Program restrukturiranja moraju odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i Europska komisija.

Foto:HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram