Zatvori
Foto: Naravno riječ je o Facebooku,Zyngi,Grouponu,Twitteru...
Jasmin Hadzic
11/02/2011

Eric Schmidt: Vidim novi balon kada su u pitanju velike tehnološke kompanije!

Googleov izvršni direktor na odlasku za švicarski je magazin Bilanz dao intervju u kojem je kritizirao valuacije velikih tehnoloških kompanija poput Facebook i Twittera...

Eric Schmidt je u razgovoru za Bilanz ustvrdio kako postoje naznake stvaranja novog balona kada su velike tehnološke kompanije u pitanju.

"Postoje jasni znakovi da nas čeka novi balon. Ali te kompanije sada vrijede koliko vrijede. Ljudi vjeruju kako će u budućnosti postizati nevjerojatne prihode", rekao je Schimidt. Iako je odbio imenovati kompanije na koje se ova "kritika" odnosi, sasvim je jasno da je riječ o Facebooku, Twitteru, Zyngi i potencijalno Grouponu - sve su te tvrtke u posljednje vrijeme dostigle nevjerojatna vrednovanja od strane ulagača.

Zanimljivo kako ova Schmidtova dolazi u trenutku kada postoje spekulacije da će Google ponuditi +10 milijardi dolara za mikro-društvenu mrežu Twitter.

Podsjećamo, Schmidt će uskoro palicu vođenja Googlea predati suosnivaču Larryju Pageu, dok će Schmidt postati izvrši predsjednik Googlea.

Ukoliko Schmidt ostane u Googleu još 4 godine kvalificirati će se za bonus vrijedan čak 100 milijuna dolara.

Pročitajte još:

- Google: Otvoreno 6000 novih radnih mjesta. U tjedan dana zaprimili 75,000 prijava!

- Eric Schmidt možda više nije direktor Googlea, ali će postati bogatiji za 335 milijuna dolara! Nije loše…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram