Zatvori
Foto: Od ukupno devedeset i dva fonda šezdeset i devet ih je protekloga tjedna zabilježilo porast vrijednosti udjela...
Poslovni Puls
12/02/2011

Fondovi: U proteklom tjednu najuspješniji NFD Aureus US Algorithm

Od ukupno devedeset i dva fonda šezdeset i devet ih je protekloga tjedna zabilježilo porast vrijednosti udjela. Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -3,16 posto pa do +4,62 posto a sedamnaest fondova ostvarilo je porast veći od jedan posto.

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost porasla za 4,62 posto a slijedi ga Erste Total East sa porastom od 2,07 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, protekloga tjedna zabilježio je fond NFD Aureus BRIC kojem je vrijednost smanjena za 3,16 posto a slijedi ga Ilirika Azijski tigar sa padom od 3,05 posto. Kod mješovitih fondova najuspješniji je OTP uravnoteženi koji je ostvario porast vrijednosti od 1,85 posto a slijedi ga PBZ Global sa porastom od 1,55 posto.

Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond NFD Aureus Emerging Markets Balanced kojem je vrijednost smanjena za 1,09 posto a iza njega je KD Balanced sa padom od 0,42 posto. Najveći dobitnik kod obvezničkih fondova je HPB obveznički (+0,30 posto) a slijedi ga Raiffeisen Bonds (+0,15 posto) dok je najveći pad u u ovoj grupi zabilježio OTP euro obveznički (-0,38 posto) a iza njega je PBZ Bond (-0,04 posto). Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji su bili Raiffeisen Cash, VB Cash i Agram Cash, svi sa porastom od 0,06 posto.

Izvor:hrportfolio.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram