Zatvori
Foto: Pandora je osnovana još davne 2000. godine...
Jasmin Hadzic
12/02/2011

Najpopularniji internet radio Pandora izlazi na burzu kroz IPO vrijedan 100 milijuna dolara

Nakon što je Linkedin najavio svoj IPO, još jedan veliki američki tehnološki startup također je predao dokumentaciju za izlazak na burzu u vidu inicijalne javne ponude dionica (IPO)...

Pandora, osnovana još davne 2000. godine, danas je jedna od najpopularnijih internet radio postaja koja posjetiteljima omogućuje besplatno preslušavanje hit pjesama. Cijeli poslovni model temelji se na reklamama i display oglašavanju. Nažalost, usluga za sada (legalno) nije dostupna u Hrvatskoj.

Prema podacima iz S-1 formulara koji je Pandora predala američkom SEC-u (Komisija za burze i vrijednosnice), tvrtka kroz IPO namjerava prikupiti do 100 milijuna dolara dodatnog kapitala. Pandora je do sada prikupila ulaganja od oko 56 milijuna dolara, uglavnom od velikih fondova rizičnog kapitala.

S-1 formular sadrži još neke dodatne podatke:

- Pandora je u prvih 9 mjeseci prošle godine ostvarila prihode od 90,1 milijun dolara. To je čak 30 posto više u odnosu na isti period u 2009. godini.

- U istom razdoblju Pandora je ostvarila neto dobit od 328.000 dolara.

- Popularni internet radio ima više od 90 milijuna korisnika u SAD-u.

- Osnivač Pandore, Tim Westergren ima vlasnički udio od samo 2,39 posto

- IPO će voditi Morgan Stanley i JP Morgan

Pročitajte još:

- Bonov Elevation Partners ulaže 100 milijuna dolara u internet radio Pandora?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram