Zatvori
Foto: Vrijednost Spotify-ja nakon ove bi investicije mogla skočiti na oko 1 milijardu dolara...
Jasmin Hadzic
21/02/2011

Ruski DST spreman uložiti 100 milijuna dolara u europski glazbeni startup Spotify?

Kako danas piše TechCrunch, ruski investicijski fond DST koji se proslavio svojim investicijama u Facebook, Zyngu i Groupon, sprema se na ulaganje u europski glazbeni startup Spotify...

Iako točan iznos ulaganja nije poznat, TechCrunch doznaje kako bi se u konačnici moglo raditi o ulaganju od oko 100 milijuna dolara.

Vrijednost Spotify-ja nakon ove bi investicije mogla skočiti na milijardu dolara! Nije loše, budući je posljednja procjena govorila da Spotify vrijedi oko 200 milijuna dolara.

Spotify je brzorastući glazbeni servis koji korisnicima omogućuje neograničeno i besplatno preslušavanje velikog kataloga pjesama i albuma. Besplatni model podržan je reklamama i oglašavanjem, a dostupan je i PREMIUM model koji donosi dodatne mogućnosti uz mjesečnu članarinu. Spotify je za sada dostupan u dijelu Zapadne Europe. Korisnici koji su ga koristili jednoglasni su: riječ je o najboljem glazbenom servisu svih vremena.

Već duže vremena, Spotify pokušava osvojiti tržište Sjeverne Amerike, a prema nekim izvještajima, Spotify bi uskoro konačno mogao i tamo lansirati svoj inovativni servis. Ne vjerujemo kako bi DST ulupao silne novce u Spotify bez garancije da će uskoro Spotify biti dostupan i na najbogatijem glazbenom tržištu na svijetu.

Ruski investicijski fond Digital Sky Technologies (DST) do sada je ulagao samo u najbolje internetske kompanije (Facebook, Zynga, Groupon) sa snažnim financijskim pokazateljima i perspektivnošću.

Spotify je do sada gomilao velike gubitke, a o profitabilnosti trenutno može samo sanjati.

Pretpostavljamo da su Yuri Milner i njegov DST namirisali priliku za opaku zaradu kada su spremni uložiti čak 100 milijuna dolara u jedan (trenutno) izrazito neprofitabilan startup.

Pročitajte još:

- Pogledajte 5 najvećih europskih internet startup kompanija: Skype, MiniClip, Spotify…

- Spotify dolazi na TV prijemnike – za sad samo u Švedskoj i Finskoj

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram