Zatvori
Foto: Srednji tečaj za četvrtak iznosi 7,409312 kuna za euro...
Poslovni Puls
24/02/2011

Tržište novca: Rast tržišnog tečaja EUR/USD

U srijedu je na inozemnim deviznim tržištima zabilježeno jačanje jedinstvene europske valute prema američkom dolaru. S početnih 1,365 dolara za euro tržišni tečaj EUR/USD je do kraja dana porastao do 1,375 dolara za euro te pri navedenim razinama zaključio dnevno trgovanje.

Rastu tečaja doprinosile su špekulacije kako će moguće intenziviranje inflatornih pritisaka povezano s posljednjim rastom cijena sirove nafte dovesti do promjena u monetarnim politikama ECB-a i BoE-a pa i rasta referentnih kamatnih stopa u Europi prije nego u SAD-u. Danas tijekom jutra trgovalo se na razinama oko 1,373 dolara za euro.

Sredina tjedna donijela je manju korekciju tečaja na domaćem deviznom tržištu. Trgovanje je otvoreno nešto iznad razine 7,415 kuna za euro, što je ujedno bio i dnevni maksimum. Tokom dana, uz nešto veću ponudu deviza ponajprije od strane bankarskog sektora, tečaj se spustio 50-ak pipseva te smo bili svjedoci zatvaranja trgovanja oko 7,410 kuna za euro. Srednji tečaj za četvrtak iznosi 7,409312  kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram