Zatvori
Foto: Vlada ne smije upotrijebiti prekomjernu snagu kako bi obeshrabrila mirne prosvjede. Oči svijeta uperene su u vas!
Poslovni Puls
28/02/2011

Nataša Srdoč: Građani moraju izabrati Vladu koja će im omogućiti ekonomski prosperitet!

Predsjednica vodećeg domaćeg think-tanka, Adriatic instituta za javnu politiku, Nataša Srdoč, napisala je za Index komentar o situaciji u Hrvatskoj u kojemu se osvrnula na nasilne prosvjede..

Donosimo najzanimljiviji dio:

Građani Hrvatske moraju se okupiti oko zajedničkog cilja - ostvarivanje višeg ekonomskog rasta odnosno ostvarivanje višeg nivoa životnog standarda svih hrvatskih građana. U tom kontekstu trebamo voditi računa da će interesne grupe nastojati progurati ciljeve koji pogoduju samo njima, a na štetu “svih građana Hrvatske”.

Ekonomske reforme trebaju principijelno smanjiti trošak države kojega vlast prebacuje na građane - ukidanjem potpora, privatizacijom, izlaskom države iz gospodarstva, smanjenjem birokracije, smanjenjem poreznog tereta, provođenjem reforme zdravstva i mirovinske reforme na način da one budu održive, a da se istovremeno smanje davanja iz bruto plaća građana. Ekonomske reforme će privući strane ulagače koji će donijeti svježi kapital i nove tehnologije te otvoriti nova radna mjesta koja će smanjiti ovisnost o sadašnjim radnim mjestima na kojima se pojedini zaposlenici zadržavaju mjesecima bez plaće. Nezadovoljni radnici će imati mogućnost promijeniti posao te će se uvesti red na tržištu rada kroz konkurenciju zapošljavanja. Smanjena troškovna struktura (smanjeni porezni teret) će dovesti do veće izvozne konkurentnosti i ekonomski rast se ubrzava.

Vlada ne smije upotrijebiti prekomjernu snagu kako bi obeshrabrila mirne prosvjede. Oči svijeta uperene su u vas!

Ostatak komentara pročitajte na web stranicama Indexa!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram