Zatvori
Foto: S druge strane, Hrvati i dalje nezainteresirani za online shopping...
Jasmin Hadzic
28/02/2011

Forrester: Online maloprodaja u SAD-u će za četri godine dostići vrijednost od 279 milijardi dolara

Prema najnovijim podacima analitičke i istraživačke kuće Forrester, rast online maloprodajnog sektora  u iduće četri godine će se nastaviti...

Forrester prognozira kako će do 2015. godine online maloprodaja u SAD-u dostići vrijednost od 279 milijardi dolara. Što se tiče Europe (barem one zapadne), vrijednost online maloprodaje u istom će se razdoblju povećati na 134 milijarde dolara.

Forrester očekuje kako će se rast online maloprodajnog sektora velikim dijelom nastaviti zahvaljujući novim poslovnim modelima poput grupne kupovine ili "flash" prodaje. Teško da će se ponoviti stope rasta kakve smo imali u posljednjih nekoliko godina, no Forrester upozorava tradicionalne maloprodajne igrače na opasnost koja vreba od konkurencije na internetu.

A stanje u Hrvatskoj nije previše optimistično (posljednje GfK-ovo istraživanje):

Kupovina putem Interneta se nekako najsporije razvija i tek nešto više od 10% korisnika Interneta iskazuje da kupuje i na taj način (više od prosjeka su to osobe u Zagrebu, muškarci, dobna skupina od 24 d0 35 godina – svaki blizu 15%, te najviše visoko obrazovani – oko 22%).

Pročitajte još:

- Ima se, kupuje se – Crni petak je bio odličan za američke online trgovine

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram