Zatvori
Foto: Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku smatra da su prosvjedi normalni u demokraciji...
Poslovni Puls
01/03/2011

Hannes Swoboda: Prvo dovršite pregovore s Unijom, a tek onda odredite datum parlamentarnih izbora!

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio je u Bruxellesu da Hrvatska treba najprije završiti pristupne pregovore s EU-om i tek onda odrediti datum parlamentarnih izbora...

"Treba pričekati završetak pregovora. Nije na meni da se miješam u unutarnje hrvatske stvari, ali ako Hrvatska želi biti u EU-u što je prije moguće, onda za određivanje datuma izbora treba pričekati kraj pregovora", komentirao je Hannes Swoboda zahtjeve oporbenih čelnika u Hrvatskoj da se što prije odredi datum izboram, piše HRT.

Swoboda ističe da i dalja vrijedi lipanj kao ciljni datum završetka pregovora, ali da do tada treba obaviti preostali posao na reformama. U suprotnom, predizborna kampanja mogla bi utjecati na proces završetka pregovora, rekao je Swoboda.

Upitan da komentira prosvjede u Hrvatskoj, Swoboda je rekao da su prosvjedi normalni u demokratskim zemljama, ali da ne bi trebali ometati posao na završetku pregovora.

"Prosvjedi su normalni u demokratskim zemljama, dobro je da ljudi mogu prosvjedovati, ali oni ne bi trebali skretati pozornost vlade s posla oko završetka pregovora. To je najvažniji posao", rekao je parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram