Zatvori
Foto: Srednji tečaj za utorak iznosi 7,419425 kuna za euro...
Poslovni Puls
01/03/2011

Tržište novca: Blaga aprecijacija kune prema euru

U odnosu na kraj proteklog tjedna kada su u fokusu bili nemiri na Bliskom istoku, početkom novog tjedna fokus investitora se prebacio prema očekivanjima najnovijih odluka ECB-a te špekulacije kako bi ECB mogao biti agresivniji od FED-a u pogledu kontrole inflacije.

Posljedično je s rastom potražnje za jedinstvenom europskom valutom tržišni tečaj EUR/USD porastao na 1,381 dolara za euro, sa 1,375 dolara za euro početkom dana. Danas tijekom jutarnjih sati trgovalo se na razinama oko 1,381 dolara za euro.

U ponedjeljak je tečaj EUR/HRK otvorio na razinama oko 7,426 kuna za euro te se kretao u uskom rasponu od 30-ak pipsa. Krajem dana je došlo do blage aprecijacije domaće valute naspram eura, uzrokovano povećanom ponudom deviza sa strane institucionalnog i bankarskog sektora te je tečaj zatvorio na razinama oko 7,422 kuna za euro. Srednji tečaj za utorak iznosi 7,419425 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram