Zatvori
Foto: Nestalim se smatra 100.000 osoba. Evakuirano je oko 60.000 ljudi...
Poslovni Puls
11/03/2011

Stanje u Japanu i dalje alarmantno: Otkriveno slabo radioaktivno curenje u nuklearnoj centrali!

Razoran potres, magnitude 8,9 prema Richteru, pogodio je sjeveroistočnu obalu Japana i izazvao 10 metara visok tsunami...

Nestalim se smatra 100.000 osoba. Evakuirano je oko 60.000 ljudi. Ovo je najsnažniji potres koji je pogodio Japan otkako ih je ta zemlja počela bilježiti prije 140 godina.

HRT donosi više:

Moguće je da je došlo do slabog radioaktivnog curenja u nuklearnoj centrali prefekture Fukushima, na sjeveroistoku Japana, teško pogođena potresom, upozorio je ministar industrije Banri Kaieda čije riječi citiraju japanske novinske agencije. Japanske vlasti spremale su se pustiti radioaktivnu paru kako bi pao tlak koji je porastao u reaktoru nuklearne centrale br. 1 u Fukushimi, objavila je agencija Kyodo.

Nešto prije toga glasnogovornik tvrtke koja crpi energiju postrojenja Tokyo Electric Power priznao je da tlak raste unutar jednog reaktora.

Guverner tog područja pozvao je šest tisuća stanovnika u zoni od tri kilometra oko centrale da napuste područje. Vlasti su prvo objavile da je voda za hlađenje nuklearnog postrojenja pala na zabrinjavajuću razinu, a zatim je vlada objavila da je stanje pod nadzorom, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram