Zatvori
Foto: Tesla se brda, rodio se miš...
Poslovni Puls
14/03/2011

Premijerka se susrela s vodećim poduzetnicima: Nezaposlenost ove godine pada, a povećavaju se investicije

Premijerka Jadranka Kosor danas se susrela s vodećim domaćim poduzetnicima u Ministarstvu gospodarstva. Navodno se razgovaralo o konkretnim mjerama, iako o konkretnim potezima i dalje nema ni riječi...

Na sastanak premijerki i timu ministara gospodarskog resora poput Đure Popijača, Petra Čobankovića, Branka Bačića i Domagoja Ivana Miloševića, potpredsjednika za investicije,  odazvali su se mnogi viđeniji gospodarstvenici poput Envera Moralića, Jake Andabaka, Ivice Mudrinića, Matka Bolanče, Dragutina Drka i niza drugih.

Vjesnik:

Potpredsjednik Agrokora, Gordan Radin, istaknuo je kako će najveća hrvatska privatna tvrtka ove godine zaposliti oko 700, do 1000 mladih ljudi bez prethodnog iskustva. Nažalost, samo privremeno na 3 do 6 mjeseci.

"Bilo je puno riječi o konkretnim projektima i konkretnom zapošljavanju, pa Vlada nužno zaključuje da će se nezaposlenost u 2011. smanjiti", kazala je nakon sastanka premijerka. Zadovoljna inicijativom i 'konstruktivnim razgovorom' na kojem je čula 'puno riječi o konkretnim projektima i konkretnom zapošljavanju', Kosor je istaknula da nema konkurencije u triptihu HNB, poslodavci i Vlada, već svi zajedno rade u hrvatskom interesu, kao i sindikati i ostale institucije.

Po svemu sudeći, izgleda je ovaj sastanak na kraju ispao obično protokolarno druženje, a nikakav zaokret vladine politike u području gospodarstva i investicija.

Na kraju se sve svelo na Agrokorovih 700 do 1000 novih (privremenih) radnih mjesta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram