Zatvori
Foto: Novi list danas ima nakladu od 27.000 primjeraka...
Poslovni Puls
16/03/2011

Adris grupa postaje ozbiljan medijski igrač - slijedi preuzimanje Novog lista?

Kako danas piše Business.hr, Adris grupa zainteresirana je za ulazak u medijski biznis kroz preuzimanje riječkog Novog lista koji se nalazi u većinskom vlasništvu Roberta Ježića koji se već mjesecima nalazi u pritvoru zbog optužbi za sudjelovanje u korupcijskim aferama povezanim uz bivšeg premijera Sanadera...

Robert Ježić, vlasnik Diokija, kupio je Novi list 2008. godine za 28 milijuna eura. Upućeni tvrde da je Novi list danas u teškoj financijskoj situaciji, a ne pomaže niti pad naklade na 27.000 primjeraka.

S druge strane Diokiju treba novac, a Novi list definitivno treba svježi kapital. U tu priču ulazi Adris grupa koja bi, navodno, mogla preuzeti Novi list i postati ozbiljan novi medijski igrač.

Adrisov interes za medije, pogotovo za regionalno blizak i utjecajan Novi list, sasvim je logičan. Adris je jedna od rijetkih hrvatskih tvrtki koje su financijski stabilne i otvorene za ulaganja koja nisu isključivo vezana uz njihovo osnovno poslovanje. Novi list pak, premda financijski oslabljen i pred restrukturiranjem, još uvijek drži solidan dio medijskog prostora. Adris grupa 2009. godinu završila je s pola milijarde kuna dobiti. Za investicije, procjenjuje se, raspolaže s između 1,6 i dvije milijarde kuna, piše Business.hr.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram