Zatvori
Foto: Prodavatelji stanova ne žele spuštati cijene pa uglavnom ništa i ne zarade...
Poslovni Puls
23/03/2011

Cijene otišle u nebo, pa je danas skupo dubrovačko tržište nekretnina u potpunosti zamrlo

Nije tajna da su "dubrovački kvadrati" danas vjerojatno najskuplji u cijeloj Hrvatskoj. Kupovini standard je pao, vlasnici nekretnina snizili cijene, no dubrovačko tržište nekretnina danas je gotovo u potpunosti zamrlo...

U Dubrovniku se trenutačno cijena “kvadrata” stana kreće oko dvije i pol tisuće eura, što je gotovo za tisuću eura manje nego prije dvije-tri godine, no unatoč tome potencijalnim kupcima nekretnine još uvijek su preskupe, kaže predsjednik dubrovačke Strukovne grupe posrednika u prometu nekretninama Frano Bezić.

SlobodnaDalmacija:

Već od 2008. vidljivo je slabljenje interesa stranih kupaca čemu nije razlog samo svjetska ekonomska kriza nego i previsoke cijene te birokracija i “tvrdi zakoni” koji su Hrvatsku, a posebno Dubrovnik, u svijetu uvrstili na svjevrsnu “crnu listu” kao područje u kojemu je vrlo složeno postati vlasnikom nekretnine.

"Prodavatelji stanova ne žele spuštati cijene pa uglavnom ništa i ne zarade, jer se nakon odustajanja inozemnih kupaca tek rijetki Dubrovčani odlučuju na kupnju nekretnine", pojašnjava Bezić i napominje kako i stranci prodaju kupljene nekretnine, i to po znatno nižim cijenama.

Stanje na tržištu, uvjeren je Bezić, moglo bi se poboljšati jer kriza u svijetu jenjava, a posebno ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, no samo ako se za to stvore nužni preduvjeti, piše SlobodnaDalmacija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram