Zatvori
Foto: Facebook testira novu vrstu oglašavanja...
Jasmin Hadzic
25/03/2011

Oglasi u realnom vremenu Facebookov su recept za dostizanje vrijednosti od 100 milijardi dolara

Facebook testira novi sustav oglašavanja u realnom vremenu koji bi prihode tvrtke mogao pogurati daleko više od sadašnjih prognoza koje govore o prihodima od 2 milijarde dolara u 2011. godini...

Budućnost oglašavanja na Facebooku izgleda jednako kao i sada - uz jednu malu promjenu. Oglasi će biti u realnom vremenu!

Facebook već sada dopušta oglašivačima ciljanje određene skupine potrošača po cijelom nizu parametara, no oglasi u realnom vremenu mogli bi otvoriti bazu velikog potencijala.

Kako piše AdAge, Facebook trenutno testira poseban sustav oglašavanja na samo 1 posto svojih korisnika.

Cijela stvar zapravo je vrlo jednostavna i svodi se na plasiranje oglasa nakon što korisnik izbaci status poruku koja sadrži određenu ključnu riječ.

Recimo da korisnik upiše "Jao kako mi se sada jede pizza", Facebook će odmah prema ključnoj riječi "pizza" plasirati oglas koji će korisnika dočekati čim status poruka bude objavljena.

Status "Rihanna je odlična!" odmah bi aktivirao ponudu za kupovinu posljednjeg Rihanninog albuma.

Iako Facebook već sada objavljuje oglase koji se povezuju s određenim ključnim riječima u samom tekstu "status" poruke, nikada to nije radio u realnom vremenu.

A kada je internet u pitanju bilo kakva povratna informacija u realnom vremenu zlata vrijedi...

Pročitajte još:

- Znate li što je 85 000 000 000?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram