Zatvori
Foto: Još jedan dokaz kako Google nema pojma što su društvene mreže i normalna ljudska interakcija...
Jasmin Hadzic
30/03/2011

Google predstavio konkurenciju Facebooku: Sada možete "lajkati" rezultate pretraživanja!

Čini se da je Google odlučio ozbiljno konkurirati Facebooku i njihovim "Like" gumbovima koji se sada nalaze na gotovo svakoj web stranici...

Googleova eksperimentalna divizija Google Labs predstavila je projekt Google +1. U osnovi riječ je o novom dodatku (za korištenje morate biti "logirani" u Google) za pretraživanje pomoću kojeg možete "lajkati" određene rezultate pretrage. Svaki put kada "lajkate" rezulat pretrage odnosno link do pripadajuće web stranice - Google će tu web stranicu povezati s Vašim Google profilom. Zvuči zbunjujuće? I nama...

Ukratko - Vaši Google prijatelji uskoro bi trebali početi viđati rezulate pretraživanja koje će odražavati Vaše interese i lajkove određenih sadržaja. Google najavljuje kako će uskoro predstaviti i +1 gumbove za sadržaj. Koliko smo mi shvatili +1 gumbovi trebali bi slično funkcionirati kao i Facebook i Twitter gumbovi.

Google će svojim korisnicima također omogućiti lajkanje oglasa i reklama koje će se zatim češće prikazivati korisnikovim kontaktima.

Za sada nije dostupno previše informacija, pa je iznimno teško komentirati servis +1.

Na prvu loptu Google +1 izgleda previše komplicirano i nepotrebno običnome korisniku koji uopće nema pojma što je Google profil (imate ga ukoliko koristite neku Googleovu uslugu poput Gmaila ili Google Docsa).

Druga stvar - zašto bi zaboga netko uopće htio lajkati određeni link u rezultatima pretrage kada je kvaliteta samog sadržaja iza linka u tom trenutku i dalje upitna?

Iako je možda prerano ovo reći - Google +1 izgleda kao još jedan veli flop za pretraživačkog diva koji iz mjeseca u mjesec dokazuje kako jednostavno nema pojma što su društvene mreže i normalne ljudske interakcije.

Da, ja želim sa svojim prijateljima podijeliti članak o novom iPhoneu, ali mi ne pada na pamet lajkati link do istog članka u rezultatima Googleove pretrage kada postoji sasvim realna mogućnost da je kvaliteta sadržaja iza linka - u najmanju ruku - upitna.

Ne vidimo kako će jedno ovako komplicirano rješenje iz Googlea ući u mainstream...

Pogledajte promotivni video iz Googlea:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram