Zatvori
Foto: Borba za najtalentiranije zaposlenike u Silicijskoj dolini nikada nije bila žešća...
Jasmin Hadzic
07/04/2011

Google svojim zaposlenicima daje desetke milijuna dolara kako ne bi prešli u Twitter!

Borba za talentirane managere, inženjere i programere Silicijske doline i dalje zaokuplja većinu američkih tehnoloških medija...

Google je navodno dvojici svojih vodećih managera razvoja novih proizvoda uplatio desetke milijuna dolara (TechCrunch spekulira kako je riječ o čak 100-150 milijuna dolara) samo kako ne bi prešli u Twitter od kojeg su navodno dobili izdašnu ponudu za prijelaz.

Već smo u dosta navrata pisali o tome kako talentirani programeri iz velikih tehnoloških kompanija danas rado odlaze raditi za Twitter, Facebook, Zyngu, Groupon i druge tehnološke startupove koji su pred izlaskom na burzu. A IPO znači samo jednu stvar = instant bogaćenje!

Google, Microsoft i ostali giganti tehnološke industrije više nisu zanimljivi jer svojim nižerangiranim zaposlenicima ne nude bogate pakete dionica. Za razliku od njih, Facebook svojim novim zaposlenicima poklanja paket dionica koji se može unovčiti nakon što tvrtka izađe na burzu.

Borba za najtalentiranije ljude u Silicijskoj dolini nikada nije bila žešća...

Pročitajte još:

- Više od deset srpskih studenata sada zarađuje milijune u Googleu

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram