Zatvori
Foto: MySpace bi Kinezima mogao poslužiti kao odskočna daska za američko tržište...
Jasmin Hadzic
08/04/2011

Kineska društvena mreža Tencent zainteresirana za preuzimanje MySpacea?

Rupert Murdoch može odahnuti barem zbog jedne činjenice - zainteresiranih za MySpace ne nedostaje! Drugi je par rukava financijska vrijednost posrnule društvene mreže...

Kako danas piše Reuters, za MySpace su između ostalih zainteresirani i Tencent, veliki kineski internet holding koji je nedavno preuzeo američki gaming startup RiotGames, osnivač MySpacea Chris De Wolfe i Vevo, najveći glazbeni kanal na YouTubeu koji se nalazi u vlasništvu vodećih američkih diskografskih kuća.

Podsjetimo, News Corp se očajnički želi riješiti posrnule društvene mreže MySpace nakon što je postalo sasvim jasno da kraj Twittera, Facebooka i Linkedina svakog dana gubi bitku za tržišni udio.

Potencijalni novi vlasnici MySpace bi mogli odvesti u dva smjera - ili će to postati platforma za online društvene video igre ili će se fokus prebaciti na čistu zabavu (čitaj:film i glazba). Mi ćemo ovdje posebno izdvojiti Tencent koji bi s preuzimanjem MySpacea mogao dobiti odličnu bazu za osvajanje bogatog američkog tržišta.

Evo što smo nedavno pisali o Tencentu:

Tencent je naveća kineska društvena mreža (da, popularniji su i od Facebooka) s oko 600 milijuna korisnika. Vođen od strane kineskog milijardera Ma Huatenga Tencent bilježi golemi skok prihoda u posljednjem kvartalu. Prihodi su skočili čak 52 posto na 325 milijuna dolara u posljednjem kvartalu prošle godine. Nedavno smo pisali o tome kako Tencent ulazi u partnerstvo s najpopularnijim servisom za grupnu kupovinu što bi Grouponu olakšalo ulazak na komplicirano kinesko tržište koje je postalo zloglasno po brzom "kopiranju" poznatih tehnoloških kompanija.

Pitanje je samo hoće li ponuđači Murdochu ponuditi cijenu koju on očekuje?

Prema nekim insajderskim glasinama, MySpace danas vrijedi i manje od 100 milijuna dolara...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram