Zatvori
Foto: Proizvođačke cijene u ožujku u Velikoj Britaniji porasle su za 0,9% mjesečno...
Poslovni Puls
11/04/2011

Svjetsko tržište: Rast suficita u njemačkoj robnoj razmjeni, izgledan nastavak rasta američkih prinosa...

U tjednu pred nama očekujemo nastavak korekcije cijena američkih državnih obveznica odnosno nastavak rasta prinosa...

U fokusu investitora svakako će biti razmjerno bogat kalendar ekonomskih objava koji bi trebali potvrditi oporavak. Pritisaka na povećanje američkog referentnog kamatnjaka još uvijek nema, obzirom na razmjeno nisku temeljnu inflaciju, solidan oporavak, ali i nedovoljno snažno tržište rada.

Prinosi na njemačke državne obveznice u tjednu pred nama ne bi trebali zabilježiti značajnije promjene, dijelom zbog umirujuće retorike izvješća ESB, izostanka važnijih objava u ovome tjednu te zbog službene najave Portugala oko traženja pomoći EFSF/MMF-a. Na primarnom europskom tržištu najavljena su izdanja Nizozemske (utorak) Njemačke (srijeda) i Italije (četvrtak).

Posljednji podaci za veljaču pokazali su nastavak rasta suficita u robnoj razmjeni Njemačke s inozemstvom (s 10,1 na 12,1 milijarde eura). Posljedično je i zabilježen rast suficita u tekućem računu platne bilance (sa 7,1 na 8,9 milijardi eura). Proizvođačke cijene u ožujku u Velikoj Britaniji porasle su za 0,9% mjesečno odnosno 5,4% godišnje pokazujući tako nešto intenzivniji rast u odnosu na mjesec prije. Zalihe u veleprodaji u američkom gospodarstvu porasle su za 1% u veljači, a u odnosu na siječanj, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram