Zatvori
Foto: Evo što se dogodi kada imaš monopol na tržištu društvenih mreža...
Jasmin Hadzic
12/04/2011

Druga strana medalje: Facebook podignuo cijene oglašavanja za 40 posto!

Kako su objavili analitičari Efficient Frontiera, najveća svjetska društvena mreža odlučila je podignuti prosječnu cijenu oglašavanja po kliku. U prvom kvartalu 2011. godine cijene oglašavanja na Facebooku u prosjeku su veće za 40 posto...

Efficient Frontier u svojoj analizi navodi kako je Facebook odlučio kapitalizirati značajni porast vrijednosti svog brenda i zainteresiranost agencija i oglašivača za Facebookovim sustavom oglašavanja koji je sve popularniji.

Facebook je prošle godine mjesečno isporučivao oko 50 milijardi banner prikaza, a to mu je donijelo prihode od oko 1,8 milijardi dolara.

Ono što Facebooku i dalje zadaje probleme jest učinkovitost oglašavanja - prema dosadašnjim istraživanjima, Facebookovi oglasi su manje učinkoviti od standarnih banner/display oglasa koje viđamo svakodneno po web stranicama i portalima. Ukoliko Zuckerberg i ekipa ne mogu prokužiti kako povećati učinkovitost, sasvim je sigurno da će prihode pokušati podebljati podizanjem cijene oglašavanja. A to si trenutno mogu priuštiti, jer Facebook je trenutno najvrijedniji internet brend.

Lekcija?

Ako imaš monopol, u ovom slučaju na tržištu društvenih mreža, možeš raditi što god želiš...

Pročitajte još:

- Blizanci Winklevoss izgubili parnicu protiv Zuckerberga. Moraju se zadovoljiti s bijednih 100 milijuna dolara…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram