Zatvori
Foto: Mediji uglavnom loše utječu na raspoloženje Hrvata...
Poslovni Puls
13/04/2011

Korisnici interneta u Hrvatskoj sretniji su od ostalih građana!

Mediji loše utječu na raspoloženje Hrvata, mnogo su sretniji oni koji se informiraju preko interneta negoli oni koji gledaju televiziju. Ipak, oni koji gledaju televiziju su u većini, najviše prate informativni program, a pritom ih, što je zanimljivo, više zanima gospodarstvo (31,4%) od politike (23,7%)...

Povodom 1. godišnjice Nacionalnog indeksa sreće u utorak, 12. travnja, održana je prezentacija najvažnijih trendova kvalitete života hrvatskih građana i održan je okrugli stol o tome kako mediji u Hrvatskoj utječu na zadovoljstvo i sreću.

Ines Došen, direktorica Hendala, predstavila je najnovije istraživanje o medijima i sreći te naglasila kako je televizija još uvijek dominantan medij, ali interent preferira već 25 posto ispitanika, uglavnom mlađi, obrazovaniji, više muškarci negoli žene. Osnovni je zaključak da mediji loše utječu na raspoloženje građana, mnogo su sretniji oni koji se informiraju preko interneta od onih koji gledaju televiziju. Ipak, oni koji gledaju televiziju su u većini, najviše prate informativni program, a pritom ih, što je zanimljivo, više zanima gospodarstvo (31,4%) od politike (23,7%).

Građani misle da bi mediji u Hrvatskoj trebali više naglašavati realno stanje stvari (68%), a za pozitivne vijesti izjasnilo se njih 21,4 posto. Više od polovice građana (57,8%) ponekad razgovara o tome što su čuli ili pročitali u medijima, a trećina njih svaki dan, i oni su sretniji od onih koji o tome nikad ne razgovaraju.

Foto:toonpool.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram