Zatvori
Foto: Srednji tečaj za četvrtak iznosi 7,363055 kuna za euro...
Poslovni Puls
14/04/2011

Tržište novca: Nakon izjave američkog predsjednika dolar ojačao prema euru

Blagi aprecijacijski pritisci na euro koji su u srijedu obilježili prvu polovicu dana bili su kratkotrajnog karaktera te je tržišni tečaj EUR/USD zabilježio pad na dnevnoj razini...

Povoljan utjecaj na euro nakon objave snažnog rasta industrijske proizvodnje u eurozoni, što je dovelo do rasta EUR/USD do dnevnog maksimuma od 1,451 dolara za euro, do kraja je dana zamijenio pad eura prema dolaru.

Nakon što je američki predsjednik Barack Obama objavio kako će se deficit američkog proračuna u slijedećih dvanaest godina smanjiti za 4 bilijuna dolara dolar je ojačao prema euru te se EUR/USD spustio na zaključnih 1,444 dolara za euro. Pored toga, povoljan utjecaj na vrijednost dolara dolazio je i u iščekivanju današnjih podataka o broju zahtjeva za naknade nezaposlenih, za koje se očekuje kako će potvrditi nastavak oporavka američkog tržišta rada. Danas ujutro tržišni tečaj EUR/USD kretao se na razinama oko 1,451 dolara za euro.

I u srijedu je glavna karakteristika tečaja bila stabilnost. Tako se tečaj EUR/HRK kretao u uskom rasponu od 30-ak pipsa te dan zatvorio na razinama oko 7,366. Tome je pridonio i nešto slabiji volumen trgovine devizama. Srednji tečaj za četvrtak iznosi 7,363055 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram