Zatvori
Foto: Vlasnici servisa PokerStars, Full Tilt i Absolute Poker privedeni pod sumnjom za pranje novca i prijevare...
Poslovni Puls
18/04/2011

Što će sada učiniti američki ovisnici o online pokeru? Vjerojatno će prijeći na druge servise...

Američki kongres još je 2006. godine zabranio online klađenje i kockanje, no to nije spriječilo postojeće online servise da svoje poslovanje i servere premjeste na neke egzotične lokacije na kojima se vrlo lagano mogu dobiti licence za pružanje usluga kockanja i klađenja...

Vijest koja je zgrozila američke ljubitelje kockanja i klađenja. Vlasnici vodećih svjetskih poker servisa PokerStars, Full Tilt i Absolute Poker privedeni su pod sumnjom za pranje novca i prijevare.

Index:

Tereti ih se za pranje 3 milijarde dolara koje će morati isplatiti u slučaju da budu osuđeni. Osim toga, oduzeto im je pet internetskih domena, a njihovih 76 bankovnih računa u 14 zemalja blokirano je. Optuženima prijeti do pet godina zatvora zbog ilegalnog kockanja, 20 godina za pranje novca i 30 godina zbog prijevare banaka. Optužnicu možete pročitati ovdje.

Australski mediji nagađaju da iza ove akcije FBI-a stoji Daniel Tzvetkoff, australski tajkun koji se obogatio nudeći usluge za online novčane transakcije koje su najčešće koristile upravo vodeće poker stranice za svoje ilegalne uplate. Tzvetkoff je prošlog ljeta uhićen zbog prijevara i pranja novca nakon što su ga upravo dotadašnji klijenti i vodeći ljudi svijeta pokera "tužili" FBI-u da im je ukrao više od 100 milijuna dolara. Mediji nagađaju kako im je tajkun sada uzvratio otkrivši američkim vlastima sve njihove prljave poslove. Njemu po optužnici prijeti 75 godina zatvora zbog pranja 550 milijuna dolara, a iako je uz jamčevinu pušten na slobodu, policija ga je zbog istrage smjestila na tajnu lokaciju, piše Index.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram