Zatvori
Foto: Putin smatra kako Rusija mora uvesti novi model gospodarskog razvoja...
Poslovni Puls
20/04/2011

Vladimir Putin ponosno objavio kako je Rusija izašla iz gospodarske krize s rastom BDP-a od 4,4 posto

Premijer Vladimir Putin u godišnjem izvješću, govoreći pred Dumom, donjim domom parlamenta, kazao je da je Rusija izašla iz gospodarske krize i da je porast BDP-a u prvom tromjesečju 4,4 posto...

Vjesnik:

Putin međutim tvrdi da bi na osnovi porasta BDP-a Rusija do 2020. mogla postati jedna od pet vodećih svjetskih ekonomija. Istodobno bi to stvorilo i temelje da se gospodarstvo suprostavi vanjskim prijetnjama, što bi dugoročno dalo stabilnost i snagu zemlji.

Kada je riječ o BDP-u, Rusija je među zemljama koje imaju snažan porast. Do 2020. BDP bi trebao u Rusiji iznositi 35.000 dolara. Da bi se postigao taj cilj potrebno je povećati produktivnost gotovo za dva puta. Putin je međutim najavio potrebu uvođenja novog modela gospodarskog razvoja kako bi se prevenirale nove krize. Rusija će uložiti znatan novac na programe i planove koji bi omogućili porast nataliteta. Namjera je da se do 2015. poveća broj stanovnika, ali je vlada svjesna da bez smišljene i organizirane aktivnosti neće biti pomaka.

S rezultatima koje je ostvario na gospodarskom planu Vladimir Putin vrlo ozbiljno ulazi u nove političke bitke u Rusiji. Hoće li krenuti u predsjedničku trku ili je predviđen neki drugi scenarij, za sada je prerano govoriti, ali Putinovi gospodarski uspjesi bit će jamstvo i novog političkog uzleta najmoćnijeg čovjeka Rusije, piše Vjesnik.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram