Zatvori
Foto: Za razliku od Hrvatske koja će ove godine imati rast od 1,5 posto. Ako bude sreće...
Jasmin Hadzic
22/04/2011

Želite znati zašto Todorić ulaže u Srbiju? Razlog je vrlo jednostavan, rast BDP-a od 3 posto!

Starija izvršna potpredsjednica Agrokora, Ljerka Puljić u razgovoru za srbijanski Blic pohvalila je srbijansko gospodarstvo na tragu nedavne Todorićeve izjave da je Srbija poželjnija za ulaganje od Hrvatske...

A budimo realni, biste li Vi radije ulagali u zemlju s rastom BDP-a od 1 posto ili od 3 posto?

"Srbija ima potencijal u stočarstvu koji ni izdaleka nije iskorišten. Tako smo, osim voća i povrća, krenuli i u proizvodnju mesa. Investirali smo direktno u farmu, nabavili 2.000 goveda i imamo odlične rezultate. Sami proizvodimo hranu na vlastitim površinama, a i u budućnosti planiramo ulagati u takvu proizvodnju. Ozbiljno razmišljamo o kupovini novih tvrtki i gledamo prilike. Međutim, nije dovoljna samo tvornica, već moramo imati i sirovinu, pa zato moramo ulagati u cijeli lanac.  Trebamo ulagati u konkurentnu proizvodnju na farmama, što smo vidjeli kroz investicije u Hrvatskoj. Bez ulaganja i u proizvodnju svinja i junadi, cijena na kraju lanca neće biti konkurentna cijeni u Europi", izjavila je za Blic Ljerka Puljić, izvršna potpredsjednica Agrokora.

"Srbija ima veliki potencijal budući da je MMF predvidio stopu rasta od tri posto ove godine, a pet posto za 2012. što je najveći predviđen rast u regiji, a to  će morati generirati određeni potencijal potrošnje koji će onda podići i val optimizma za investitore kao i za potrošače", dodala je.

Agrokor je vlasnik oko 150 maloprodajnih objekata u Srbiji, a vrijednost njihovog tamošnjeg poslovanja procjenjuje se na nekih 5 milijardi kuna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram