Zatvori
Foto: Dečki i cure iz Yahoo-a trebali su prihvatiti Microsoftovih 45 milijardi dolara...
Jasmin Hadzic
23/04/2011

Prodaje li se legendarni Yahoo? Potencijalni kupci Microsoft ili News Corp...

Za sada je riječ o običnim glasinama, no tko zna. Kako doznaje AllThingsD, Uprava internet diva Yahoo razmišlja o prodaji kompanije. Naravno pod određenim uvjetima i za "pravu" cijenu...

Dečki i cure iz Yahoo-a sigurno sada plaču jer su propustili onu legendarnu priliku iz 2008. godine. Podsjetimo, tada je Microsoft nudio čak 45 milijardi dolara za kompletno Yahoo-ovo poslovanje. Pametnjakovići su tada izdašnu ponudu odbili, a onda je došla kriza i pomela Yahoo koji se sada spašava prodajom "obiteljskih dragulja".

Prema nekim procjenama novi kupac Yahoo-a danas bi trebao platiti daleko manji iznos od onog što je ponudio Microsoft 2008. godine. Danas Yahoo u najboljem slučaju vrijedi nekih 25 milijardi dolara, što je i dalje ogroman iznos, ali tek sjena prijašnje vrijednosti. Dionica Yahoo-a u posljednjih 5 godina ostvarila je pad od nekih 50 posto.

Kako sada stvari stoje - na tržištu postoje tek dva igrača koja imaju dovoljno love za preuzimanje Yahoo-a.

A to su Microsoft i Murdochov News Corp. Spekulira se kako bi se u igru mogli uključiti i veliki private equity fondovi.

Pitanje je samo da li su Ballmer i Murdoch dovoljno zainteresirani da otvore novčanik i ispišu neku "nemoralnu" ponudu.

Sigurni smo da bi Uprava Yahoo-a takvu priliku ovaj put odmah ugrabila.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram