Zatvori
Foto: Prošle godine Foursquare je vrijedio "samo" 100 milijuna dolara...
Jasmin Hadzic
24/04/2011

Foursquare traži nove ulagače s procjenom vrijednosti od 500 milijuna dolara

Geolokacijska društvena mreža Foursquare navodno je u potrazi za novim ulagačima. Izvršni direktor Foursquarea viđen je u San Franciscu u razgovoru s nekoliko direktora velikih ulagačkih fondova...

Još samo prije nekoliko dana pisali smo o tome kako je Dennis Crowley viđen s Googleovom Marissom Mayer u San Franciscu.

A sada je poznat i razlog sastanka...

Kako piše Wall Street Journal, Foursquare je trenutno u potrazi za novim ulagačima koji bi bili spremni upucati par desetaka milijuna dolara u najpopularniju svjetsku geolokacijsku mrežu. Posljednji je u Foursquare uložio poznati investicijski fond Andreessen Horowitz i to još prošle godine. Tada je vrijednost Foursquarea procjenjivana na nekih 100 milijuna dolara.

Ovaj put WSJ piše kako bi Foursquare nakon posljednje runde ulaganja mogao vrijediti oko 500 milijuna dolara, što je poprilično skromno ako uzmemo u obzir da Twitter vrijedi oko 10 milijardi dolara, a Facebook više od 60 milijardi dolara.

Usprkos solidnoj popularnosti, Foursquare nije pretjerano popularan kod "mainstream" publike, a niti ostvaruju neke nevjerojatne prihode.

Jedno je sigurno - geolokacijska i lokalna ekonomija je budućnost, pa će Foursquare sigurno bez previše muke doći do dodatnog kapitala.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram