Zatvori
Foto: Kao što i pretpostavljate samo za SAD...
Jasmin Hadzic
26/04/2011

Facebook danas konačno predstavlja svoj vlastiti servis za kupovinu s popustima!

Kako javlja New York Times, najveća svjetska društvena mreža danas će u pogon pustiti svoj vlastiti servis za kupovinu s velikim popustima - novu verziju servisa Facebook Deals...

Kao što vjerojatno i pretpostavljate, servis će u probnoj fazi biti dostupan samo u nekoliko većih američkih gradova, točnije u San Franciscu, Austinu, Dallasu, Atlanti and San Diegu.

Facebook će tako postati direktni konkurent najvećem američkom servisu za grupnu kupovinu - Groupon!

U New York Timesu pišu kako će korisnicima Facebookove ponude dolaziti na email i kroz "News feed", a kao opcije plaćanja biti će ponuđena samo Facebookova vlastita virtualna valuta Facebook Credits. Poprilično hrabra odluka ne dopustiti korisnicima plaćanje putem kreditnih kartica, iako Facebook Creditse možete kupiti s kreditnom karticom.

Facebook će kroz svoj Deals servis zarađivati na dva načina. Uzimati će dio kolača od prodaje samih usluga i proizvoda, a također će zarađivati prodavajući Facebook Credits virtualnu valutu.

Zvuči zanimljivo, no još uvijek nemamo dovoljno detalja kako bismo mogli dati neki značajniji i detaljniji komentar...

Jedno je sigurno - Groupon danas s velikim strahom čeka izvedbu velikog Facebookovog eksperimenta u internet trgovini.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram