Zatvori
Foto: Yelp bi se tako mogao pridružiti velikim internet divovima poput HomeAwaya, Linkedina i Pandore...
Jasmin Hadzic
27/04/2011

Internet servis za lokalne recenzije Yelp također razmišlja o IPO-u

Najveći svjetski servis za recenzije lokalnih biznisa, restorana i trgovaca razmišlja o izlasku na burzu kroz IPO...

Čini se kako će 2011. godina biti u znaku IPO-a velikih tehnoloških kompanija. Pandora, Linkedin, HomeAway su samo neki poznati internetski brendovi koji će okušati "sreću" na njujorškoj burzi.

Kako je za Wall Street Journal izjavio izvršni direktor Yelp-a, Jeremy Stoppelman, tvrtka razmišlja o prikupljanju novog kapitala putem IPO-a.

"Mogli bismo otvoriti novi krug ulaganja za privatne ulagače i tako odgoditi IPO, ali to ne želimo. Nama se čini da imamo stabilan poslovni model", tvrdi Stoppelman.

Yelp je posljednji put osigurao novi kapital još početkom 2010. godine kada je primio 25 milijuna dolara vrijedno ulaganje od strane investicijskog fonda Elevation Partners. Pjevač rock atrakcije U2 Bono jedan je od partnera tog fonda.

Yelp danas ima oko 50 milijuna korisnika, no još uvijek nitko ne zna da li je servis profitabilan. No to i nije previše bitno, budući niti Google nije bio profitabilan kada je izašao na burzu.

Google i Yahoo u prošlosti su pokušali kupiti Yelp za nekih 500 milijuna dolara, no njihove su ponude tada odbijene.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram