Zatvori
Foto: Ako se ostvari transakcija Facebook će vrijediti 70 milijardi dolara...
Jasmin Hadzic
28/04/2011

Grupa ulagača prodaje dionice Facebooka vrijedne milijardu dolara!

Kako danas doznaje Reuters, grupa ulagača koja drži Facebookove dionice vrijedne milijardu dolara namjerava iste prodati putem sekundarnih tržišta...

Nije točno riječ o kojoj se "grupi ulagača" radi, no pretpostavljamo da je riječ o ranim ulagačima u Facebook, investicijskim fondovima, ali i ranim zaposlenicima koji su se domogli velikih paketa dionica.

Reuters tvrdi kako ulagači namjeravaju prodati dionice na sekundarnim tržištima u transakciji koja bi vrijednost Facebooka podigla na 70 milijardi dolara. Ista grupa ulagača već je pokušala prodati dionice najveće svjetske društvne mreže, no tada su tražili previše novca kroz valuaciju koja je dostizala iznos od 90 milijardi dolara.

Kada je zimus dobio 500 milijuna dolara vrijedno ulaganje Goldman Sachsa, Facebook je vrijedio 50 milijardi dolara.

Sada se spekulira o vrijednosti od 70 milijardi dolara. Prema nekim procjenama, Facebook će ove godine imati prihode od oko 4 milijarde dolara.

Nažalost - ovo mnoge analitičare podsjeća na dot-com balon za vrijeme kojeg su se internet tvrtke prodavale za milijarde dolara iako su imali gotovo nepostojeće prihode.

Nadajmo se da se to neće dogoditi u slučaju Facebooka, Zynge, Groupona i ostalih velikih igrača...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram