Zatvori
Foto: Potrošačke cijene u Njemačkoj u travnju su porasle 2,4% na godišnjoj razini...
Poslovni Puls
28/04/2011

Svjetsko tržište: FED zadržao referentnu kamatnu stopu na 0,25 posto, rast industrijskih narudžbi u eurozoni...

Prema anketi koju svakog mjeseca provodi agencija GfK, povjerenje potrošača u Njemačkoj u svibnju će pasti više nego što se očekuje...

Naime, indikator povjerenja potrošača trebao bi pasti s 5,9 na 5,7, što je posljedica rasta cijena nafte i prehrambenih proizvoda. I u SAD-u su je u ožujku zabilježen rast potražnje za trajnim dobrima, treći mjesec za redom (+2,5%).

Nakon kvartalnog pada od 0,5% u zadnjem tromjesečju 2010. godine, britansko gospodarstvo je u prvom ovogodišnjem tromjesečju zabilježilo rast od 0,5% u odnosu na zadnje tromjesečje prošle godine zahvaljujući primarno oporavku uslužnog sektora. Na godišnjoj razini ostvaren je rast od 1,8% (nakon godišnjeg rasta od 1,5% u zadnjem tromjesečju 2010.). Rezultati su bili u skladu s očekivanjima tržišta.

Industrijske narudžbe u eurozoni u veljači su peti uzastopni mjesec zabilježile rast. Godišnji rast od 21,3% te mjesečni od 0,9% bio je predvođen rastom potražnje za kapitalnim dobrima. Potrošačke cijene u Njemačkoj u travnju su porasle 2,4% na godišnjoj te 0,2% na mjesečnoj razini, što je u skladu s očekivanjima. Na sjednici FOMC-a kako se i očekivalo odlučeno je da će se referentna kamatna stopa zadržati na 0,25 posto, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram