Zatvori
Foto: Cijeli svijet gradi tvornice u Kini, a Kinezi svoje tvornice grade u Hrvatskoj...
Poslovni Puls
29/04/2011

Kinezi u Koprivnici planiraju graditi tvornicu vrijednu 100 milijuna dolara!?

Iz ureda Koprivničko-križevačkog župana Darka Korena saznaje se kako su se predstavnici kineske Fufeng grupe, koji od jučer borave u Koprivnici interesirali za cijene energenata, komunalnih naknada i doprinosa, a doznaje se i kako će u skorom razdoblju zajedno sa stručnjacima Podravke pripremiti sve potrebno za izradu projektnog zadatka...

Po riječima glasnogovornika Županije Vladimir Šadek, Kinezi su prezentirali svoje poslovanje i projekt koji namjeravaju provesti na ovom području. Fufeng grupa, jedan od najvećih svjetskih proizvođača glutaminata, zainteresirana je za gradnju proizvodnog kapaciteta u kojem bi proizvodili 60.000 tona sirovine godišnje.

Vrijednost investicije bila bi 100 milijuna dolara, što bi otvorilo 600 do 800 novih radnih mjesta. Kao sirovinu za svoju proizvodnju trebali bi između ostalog oko 150.000 tona kukuruza godišnje, prenosi HRT.

Dok cijeli svijet gradi tvornice u Kini kako bi smanjio troškove rada i proizvodnje, Kinezi svoje tvornice grade u...Hrvatskoj.

Zbilja neko novo - novo vrijeme...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram