Zatvori
Foto: Najpoznatiji svjetski zviždač o društvenim mrežama...
Jasmin Hadzic
02/05/2011

Julian Assange: Američke obavještajne agencije imaju pristup vašim Facebook podacima i prijateljima

Najpoznatiji svjetski zviždač već se neko vrijeme nije značajnije pojavljivao u javnosti, a diplomatske depeše koje Wikileaks i dalje objavljuje više nikoga previše ne zanimaju...

No, Julian Assange je ovih dana dao ekskluzivni intervju za tv kanal RussiaToday.

U zanimljivom intervjuu komentirao je i popularnost najveće svjetske društvene mreže. Ako je pitati Assangea, Facebook je sve samo ne siguran.

"Svi moraju shvatiti da kada dodaju prijatelje na Facebooku, rade besplatan posao za američke obavještajne agencije. Za njih grade besplatnu bazu podataka", tvrdi Assange.

Iako ne želi reći da politika upravlja Facebookom, Assange kaže kako ne treba zaboraviti na činjenicu da američka obavještajna zajednica može pravnim i političkim pritiskom na Facebook doći do naših osobnih podataka.

Na kraju intervjua, Assange se dodaknuo i pitanja modernih medija, koji po njegovom mišljenju, iskrivljuju pravo stanje stvari.

"Moje je osobno mišljenje da su mediji toliko loši da se moramo zapitati da li bi svijet bez njihovog postojanja bio bolje mjesto", bio je izravan Assange.

Cijeli intervju možete pogledati u nastavku...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram