Zatvori
Foto: Sorry Sacca, ali nama ovo nema nikakvog smisla...
Jasmin Hadzic
03/05/2011

Chris Sacca vjeruje da Twitter vrijedi više od 10 milijardi dolara! Zašto? Zato što je relevantan...

Legendarni američki anđeo ulagač i jedan od prvih ulagača u Twitter pojavio se na pozornici Wiredove njujorške konferencije o digitalnim tehnologijama...

Chris Sacca jedan je od najpoznatijih "likova" Silicijske doline. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Googleu, a u posljednjih nekoliko godina postao je jedan od najvećih anđela ulagača u nove startup projekte.

A danas se pojavio na njujoškoj Wired konferenciji posvećenoj novim tehnologijama.

Nas je posebno zainteresirao njegov komentar vezan uz vrijednost mikro-društvene mreže Twitter. Podsjetimo, Uprava Twittera navodno je odbila 10 milijardi dolara vrijednu Googleovu ponudu za preuzimanje. Mi smo taj potez proglasili "idiotskim", no Sacca kaže da smo promašili bit cijele stvari.

"Tko im je god preporučavao da se prodaju nije gledao Twitter prije dvije noći kada je ubijen Osama Bin Laden", kazao je Sacca očito pokušavajući upozoriti na relevantnost koju Twitter ima u medijskom svijetu.

S druge strane...

Twitter ima 200 milijuna korisnika i prihode koji će dostići bijednih 100 milijuna dolara ove godine.

Jedan Facebook ima 600 milijuna korisnika i prihode koji bi ove godine mogli dostići 4 milijarde dolara.

Ako Facebook vrijedi 60 milijijardi dolara s ovako snažnim prihodima, kako to da Twitter može vrijediti više od 10 milijardi dolara?

Sorry Sacca, ali nama ovo nema nikakvog smisla...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram