Zatvori
Foto: Vrijednost Skypea danas iznosi od 3 do 5 milijardi dolara...
Jasmin Hadzic
05/05/2011

ŠUŠKA SE: Facebook i Google žele kupiti popularni VoIP servis Skype!

Zanimljve glasine. Kako prenosi Reuters, Facebook i Google odvojeno razmatraju preuzimanje najpopularnijeg VoIP servisa Skype...

Budimo realni, ovo je bilo za očekivati još otkada je Skype najavio odgađanje svog IPO-a.

Podsjetimo, Skype su osnovali europski poduzetnici Niklas Zennstrom i Janus Friis, koji su  ga 2005. godine prodali eBayu za 2,6 milijardi dolara. eBay je u ljeto 2009. godine Skype prodao grupi investitora na čelu s investicijskom tvrtkom Silver Lake Partners i osnivačem Netscapea Marc Andreessenom. Vrijednost prodaje je iznosila gotovo 2 milijarde američkih dolara!

Kombinacija Facebook + Skype je veoma zanimljiva.

S gotovo 600 milijuna korisnika, barem jedna Facebookova značajka nije se previše pomijenila otkada je službeno predstavljena, a to je chat. Ako Vam se nije barem nekoliko puta dogodilo da chat na Facebooku odjednom zablokira, onda niste pravi Facebook korisnik.

Sa Skypeom Facebook bi dobio jedno iznimno stabilno rješenje za tekstualni, audio i video chat koji bi vjerojatno bilo relativno lagano integrirati u samu Facebookovu platformu.

Što se tiče Googlea, nismo točno sigurni gdje bi se Skype uklopio, vjerojatno negdje u Google Voice ili Google Chat koji se nalazi u sastavu Gmaila.

Prema pisanju Reutersa, vrijednost Skypea danas iznosi od 3 do 5 milijardi dolara.

Ima li Facebook tu lovu?

Nema, no vjerojatno bi je lako nabavio. Za Google tu nema problema.

Skype je u 2010. godini imao prihode od 890 milijuna dolara i gubitak od 6,9 milijuna dolara.

Ne znamo za Vas, ali nama se ideja Facebooka i Skypea daleko više sviđa od ideje Googlea i Skypea...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram