Zatvori
Foto: Sorry, ali The Daily je za sada potpuni neuspjeh...
Jasmin Hadzic
05/05/2011

Murdochove dnevne iPad novine The Daily zabilježile gubitak od 10 milijuna dolara u prvom kvartalu

Pompozno najavljivane prve dnevne iPad novine "The Daily" za sada nisu postigle neki impresivan uspjeh na tržištu...

Danas je medijski konglomerat News Corp objavio kako je "The Daily" u prvom kvartalu zabilježio gubitak od 10 milijuna dolara. PaidContent još je početkom ožujka objavio kako TheDaily ima tek oko 5.000 pretplatnika, što je i više nego nedovoljno za dostizanje profitabilnosti.

Na samom projektu je angažirano oko 100 novinara, a News Corp je do sada u The Daily uložio oko 30 milijuna dolara. Murdoch je nedavno rekao kako tjedni trošak The Dailyja iznosi 500.000 dolara, što zaista nije puno.

Ako je "The Daily" u tri mjeseca ostvario gubitak od 10 milijuna dolara, onda ozbiljan izvor prihoda trenutno gotovo i ne postoji.

Korisnici "The Dailyju" zamjeraju neredovito osvježavanje sadržaja i brojne tehničke bugove koji su otežavali preuzimanje aplikacije.

News Corp danas je odbio javno prezentirati broj pretplatnika na "The Daily" što može značiti samo jedno - brojke su "siromašne".

Ipak, ne treba biti previše kritičan, riječ je o potpuno novom konceptu digitalnih novina, a ako itko zna kako najbolje monetizirati digitalni sadržaj onda je to Rupert Murdoch i News Corp.

Pročitajte još:

- USPJEH: Na digitalni New York Times pretplaćeno 100.000 ljudi!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram