Zatvori
Foto: Gowalla je osigurala ulaganje od 8 milijuna dolara, Foursquare samo 1 milijun dolara. Pogodite tko vodi...
Jasmin Hadzic
10/05/2011

Fred Wilson: Startupovi, ne budite previše pohlepni, osigurajte samo minimalan potreban kapital!

Poznati američki venture capital ulagač i bloger Fred Wilson na ovotjednom Silicon Alley Insider Startup 2011 eventu u New Yorku kritizirao je startupove koji osiguraju prevelika ulaganja prije nego što pokažu kakav-takav uspjeh...

Tradicionalno, postoje dvije grupe startupova:

Oni koji osiguraju minimalan potreban kapital za funkcioniranje i oni koji u ranoj fazi osiguravaju ogromne količine kapitala za, u teoriji, sigurnije i stabilnije poslovanje i razvoj. Posljednji primjer ovog drugog "modela" jest foto aplikacija Color koja je u prvoj fazi kapitalizacije osigurala nevjerojatnih 41 milijuna dolara!

Fred Wilson, iskusni VC ulagač smatra kako su štedljiviji startupovi ujedno i kvalitetniji. U razgovoru s moderatorom panela, Henryjem Blodgetom iz BusinessInsidera, Willson je ukazao na primjer geolokacijske društvene mreže Gowalla.

"Gowalla je osigurala ulaganje od 8 milijuna dolara i nije dobila ništa. Po turu ih je naprašio Foursquare koji je u svojoj prvoj rundi ulaganja osigurao samo 1 milijun dolara", kazao je Wilson.

Danas je Foursquare lider u kategoriji geolokacijskih usluga, dok se Gowalla mora zadovoljiti s drugim mjestom.

Wilson je dodao kako je za manje startupove bolje da budu što štedljiviji sve dok ne prošire bazu korisnika na +1 milijun. Zatim mogu početi otvarati velike runde ulaganja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram