Zatvori
Foto: Ovo definitivno nismo očekivali...
Poslovni Puls
12/05/2011

Opa, čini se da ona ideja o gradnji F1 staze nedaleko Zagreba postaje stvarnost!

Sjećate se one priče kako će se 15 kilometara od Zagreba graditi trkaća staza koja bi jednog dana mogla ugostiti i Formulu 1? Izgleda da će cijela ideja postati stvarnost! Tko bi to rekao...

Najpoznatiji arhitekt za staze formule 1 Hermann Tilke projektirao je stazu, a trenutačno se rješava "papirologija". Prva bi lopata mogla u zemlju dogodine na proljeće, prenosi Večernji list.

"Još nismo odlučili želimo li je homologirati za formulu 1, treninge formule ili niži rang auto-moto natjecanja, poput WTCC-a. Proces u FIA-i traje dva ili tri mjeseca, a zatim ćemo tražiti izdavanje dokumentacije u okviru hrvatskih zakona. Bude li gotova unutar šest mjeseci, tada možemo početi očekivati i početak gradnje. Zasad problema nema", ističe Zrinko Gregurek, član FIA-ine vlade i prvi čovjek projekta.

Prema prijašnjim spekulacijama, gradnja cijelog trkaćeg kompleksa trebala bi biti dovršena u roku od 20 mjeseci od početka gradnje.

Kako su investitori već potvrdili - cijela financijska konstrukcija je u rukama privatnih ulagača. Od države neće tražiti niti jednu lipu, a to je svakako dobra vijest.

Vidjet ćemo, ali zvuči obećavajuće...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram