Zatvori
Foto: Industrijska proizvodnja u Velikoj Britaniji u ožujku bilježi usporavanje rasta na godišnjoj razini...
Poslovni Puls
13/05/2011

Svjetsko tržište: Impresivan rast industrijske proizvodnje u EU, njemački prinosi nastavljaju padati...

U travnju su potrošačke cijene u Francuskoj zabilježile najvišu stopu rasta u zadnje dvije godine potaknute rastom cijena energenata i hrane...

Na godišnjoj su razini tako zabilježile rast od 2,1%, dok na mjesečnoj razini bilježe rast od 0,3 posto.

Industrijska proizvodnja u Velikoj Britaniji u ožujku bilježi usporavanje rasta na godišnjoj razini od 0,7%, dok nakon neočekivanog pada u veljači, i ožujku bilježi rast od 0,3% na mjesečnoj razini. Isti pokazatelj u eurozoni na mjesečnoj razini bilježi neočekivani pad od -0,2%, dok na godišnjoj razini bilježi rast od 5,3%, prvenstveno radi rasta proizvodnje kapitalnih dobara.

Broj zahtjeva za novonezaposlene u SAD-u u prethodnom je tjednu zabilježio pad u odnosu na tjedan prije te sada iznosi 434 tisuće. Broj ukupnih zahtjeva za naknade nezaposlenima neočekivano je porastao te iznosi 3.756 tisuća. Proizvođačke cijene u SAD-u bilježe u travnju neočekivani rast na godišnjoj i mjesečnoj razini (6,8% odnosno 0,8%). Trgovina na malo u SAD-u u travnju bilježi veći mjesečni rast od 0,5%, u usporedbi s mjesecom prije.

Njemačke obveznice jučer su zabilježile rast potaknute padom industrijske proizvodnje u eurozoni na mjesečnoj razini te usporavanjem rasta na godišnjoj razini. Potporu obveznicama dao je i pad na dioničkim tržištima. Posljedično, desetogodišnji prinos je pao prema najnižim razinama u posljednja dva mjeseca. Jutros su njemačke obveznice otvorile s padom u odnosu na jučer uslijed rasta njemačkog gospodarstva u prvom tromjesečju iznad očekivanja tržišta. S druge strane, američke obveznice zabilježile su pad cijena, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram