Zatvori
Foto: Srednji tečaj za ponedjeljak iznosi 7,369154 kuna za euro...
Poslovni Puls
16/05/2011

Tržište novca: Dužnički problemi u eurozoni i dalje utječu na slabljenje eura

Na samom kraju proteklog tjedna tržišni tečaj eura prema američkom dolaru ponovno je zabilježio pad...

Iako je nakon objava o snažnom rastu najrazvijenijih gospodarstava eurozone (koje su nadmašile i očekivanja) došlo do snažnog rasta vrijednosti eura, nakon što je EUR/USD ostvario dnevni maksimum od 1,432 dolara za euro intenzivirali su se deprecijacijski pritisci na euro.

Investitori su se ponovno fokusirali na probleme dužničke krize u eurozoni i pitanje restrukturiranja grčkog duga, što je tržišni tečaj EUR/USD do kraja dana spustilo do zaključnih 1,410 dolara za euro. Pri navedenim razinama trgovanje se odvijalo i danas tijekom jutra.

Nakon nekoliko stabilnih dana na domaćem deviznom tržištu u petak je došlo do deprecijacije domaće valute naspram jedinice jedinstvene europske valute. Povećana potražnja za devizama sa strane bankarskog i korporativnog sektora, podigla je tečaj EUR/HRK na razine oko 7,390 kuna za euro, gdje je i zatvoren dan. Srednji tečaj za ponedjeljak iznosi 7,369154 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram