Zatvori
Foto: Na svakih 100 tiskanih knjiga proda se 105 elektroničkih knjiga...
Jasmin Hadzic
20/05/2011

KNJIGE SU MRTVE: Amazon objavio podatke o rekordnoj prodaji Kindle elektroničkih knjiga!

Ovo je dan za povijest. Najveća svjetska internet trgovina objavila je impresivne podatke o prodaji elektroničkih knjiga za njihov Kindle mobilni čitač...

Gotovo četiri mjeseca nakon što je Amazon objavio kako se elektroničke knjige prodaju bolje od knjiga s mekim uvezom - još jedan rekord.

Od 1. travnja, Amazon na svakih 100 knjiga prodaje 105 elektroničkih tj. e-knjiga! Amazon je još u srpnju prošle godine objavio kako se e-knjige prodaju bolje od onih s tvrdim uvezom. U prvom kvartalu ove godine Amazon je prodao tri puta više elektroničkih knjiga u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

"Vjerovali smo da će se ovo jednom dogoditi, ali nismo zamišljali da bi se moglo dogoditi tako brzo", rekao je osnivač i izvršni direktor Amazona, Jeff Bezos.

Prema prognozama analitičara Barclays Capitala, Amazon će ove godine prodati oko 12 milijuna Kindle čitača elektroničkih knjiga.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram