Zatvori
Foto: U slučaju produljenja dospijeća, ESB neće više moći prihvatiti grčke obveznice kao kolateral...
Poslovni Puls
20/05/2011

Svjetsko tržište: Dobre vijesti s američkog tržišta rada, strah i zabrinutost za budućnost Grčke...

U ožujku, u Italiji je zabilježen nastavak smanjenja deficita platne bilance za 830 milijuna eura, te sada iznosi 5,5 milijardi eura....

Pozitivni pokazatelji zabilježeni su na američkom tržištu rada, tako je broj zahtjeva za novonezaposlene u SAD-u u prethodnom tjednu zabilježio pad u odnosu na tjedan prije te sada iznosi 409 tisuće kao i broj ukupnih zahtjeva za naknade nezaposlenima koji je također pao ispod očekivanog te iznosi 3,7 milijuna.

Prodaja postojećih stambenih objekata u SAD-u neočekivano je pala u travnju, i to za 0,8% na mjesečnoj razini, te iznosi 5,05 milijuna. Vodeći indikatori u SAD-u u travnju bilježe pad od 0,3% iako su stručnjaci predviđali blagi rast.

Iako su američke obveznice zabilježile pad cijena nakon objave da je broj zahtjeva za naknade nezaposlenim pao više nego što se očekivalo, do kraja dana su ipak zabilježile rast. Za danas je najavljen aukcija 11 milijardi dolara desetogodišnjih obveznica. Zbog neizvjesnosti u pogledu rješavanja fiskalne krize u perifernim članicama eurozone njemačke su obveznice i jučer uglavnom bilježile rast.

Nakon prijedloga pojedinih europskih ministara da se produlji dospijeće izdanih grčkih obveznica, potražnja za grčkim obveznicama jučer je relativno snažno pala zbog očekivanja tržišta da u slučaju produljenja dospijeća, ESB neće više moći prihvatiti grčke obveznice kao kolateral, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram