Zatvori
Foto: Američke državne obveznice jučer su zabilježile rast pogurnuvši prinose prema najnižim ovogodišnjim razinama...
Poslovni Puls
25/05/2011

Svjetsko tržište: Usporile industrijske narudžbe eurozone, pad poslovnog povjerenja u Francuskoj...

Posljednji podaci o BDP-u Njemačke potvrđuju prve objavljene rezultate (rast u prvom tromjesječju od 4,9% u odnosu na isti period lani)...

Sukladno tome IFO indikator poslovne klime u Njemačkoj održao se na istoj razini u svibnju (114,2) iako su mu stručnjaci predviđali pad. Indikator poslovnog povjerenja u Francuskoj u svibnju je zabilježio pad više od očekivanja te iznosi 107.

Industrijske narudžbe eurozone u ožujku su zabilježile usporavanje rasta na godišnjoj razini (14,1%) dok na mjesečnoj razini bilježe pad od 1,8% najviše radi pada potražnje za proizvodima za široku potrošnju. Prodaja novosagrađenih objekata u SAD-u u travnju bilježi, drugi mjesec za redom, rast veći od očekivanja (7,3% na mjesečnoj razini iako nisu očekivane nikakve promjene) odnosno 323 tisuće ostvarenih kupoprodaja. Richmond Fed. Manufacturing indeks u SAD-u zabilježio je neočekivani pad s 10 u travnju na -6 u svibnju.

Američke državne obveznice jučer su zabilježile rast pogurnuvši prinose prema najnižim ovogodišnjim razinama. Potražnja za američkim obveznicama bila je potaknuta dužničkom krizom u perifernim članicama eurozone i sve većim strahom da će se kriza proširiti i na druge zemlje eurozone. Na jučerašnjoj aukciji dvogodišnjih obveznica ministarstvo financija je izdalo 35 milijardi eura novih obveznica uz prinos od 0,56%, što je najniža razina od aukcije u studenom prošle godine.

S druge strane, njemačke državne obveznice zabilježile su pad pod utjecajem činjenice da se IFO indikator u Njemačkoj i u svibnju zadržao blizu rekordne razine, što je potaknulo očekivanja da bi ESB na sastanku u lipnju mogla najaviti novo povećanje referentne kamatne stope, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram