Zatvori
Foto: Nova sudska trakavica za Facebook...
Jasmin Hadzic
27/05/2011

BOMBA: Facebook nije siguran da li je stanoviti Paul Ceglia stvarni vlasnik 84 posto svih dionica kompanije

Sjećate se one tužbe koju je stanoviti Paul Ceglia podnio protiv Zuckerberga i Facebooka? Imamo nastavak te priče...

Prije nešto manje od godinu dana, anonimni Njujorčanin Paul Ceglia podnio je tužbu protiv Facebooka u kojoj tvrdi da ga je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg kontaktirao 2003. godine i unajmio za ugovor od 1000 američkih dolara kako bi dizajnirao i programirao websajt koji će kasnije postati Facebook. Ceglia je osim skromnih 1000 dolara trebao dobiti i 50% udjela u tvrtci + dodatnih 1% po svakom danu izrade websajta. On tvrdi kako je po ugovoru stekao pravo na 84 posto svih dionica Facebooka.

U samoj tužbi Ceglia je prezentirao navodno autentične email transkripte koji stvarno dokazuju njegovu stranu priče.

Facebook je danas poslao odgovor na Ceglijinu tužbu.

Osim što samog Cegliu nazivaju običnim prevarantom - iz Facebooka ipak tvrde kako nisu sigurni da li je email prepiska autentična, no vjeruju Zuckerbergu koji kaže da je cijela stvar izmišljena.

Dakle - postoji šansa da taj Ceglia ipak govori istinu - eto sada to pomalo između redaka priznaje i sam Facebook.

Facebook od njujorškog suda traži odbacivanje tužbe, no bolji poznatatelji američkog pravnog sustava vjeruju kako Ceglia ipak ima dovoljno dokaza za pokretanje pravnog postupka.

Teško je sada reći tko je u pravu...

Zuckerberg nema baš previše "čistu" povijest - od Eduarda Saverina, pa do braće Winklevoss veoma je često pokazivao kako ponekad neoprezno pleše između morala i nemorala, legalnosti i ilegalnosti. S druge strane Ceglia je čekao 7 godina prije nego što je podnio tužbu što je također sumnjivo.

Sigurno ćemo doznati neke nove detalje ako sudac odluči da tužba može otići u pravnu proceduru.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram