Zatvori
Foto: Evo u čemu je tajna...
Jasmin Hadzic
28/05/2011

Bili smo u pravu, Appleov tajni streaming glazbeni servis je zakon!

Vjerujemo da svi fanovi dobre glazbe jedva čekaju da Apple pokrene svoj tajni glazbeni streaming servis s kojim će pokušati napasti Google i Amazon koji su nedavno izbacili svoje verzije "glazbe u oblaku"...

Nije da se želimo hvaliti, no bili smo u pravu - Appleov streaming servis biti će bolji barem za dva koplja u odnosu na Google i Amazon.

Evo u čemu je tajna...

Amazon i Google od korisnika zahtjevaju da svoju glazbu "uploadira" na server odakle je može putem streaming tehnologije preslušavati na bilo kojem uređaju koji ima pristup internetu. Problem je jedino što je prosječan korisnik interneta poprilično nestrpljiv. Čekanje na upload cijele glazbene kolekcije moglo bi potrajati satima, a ako ne i danima.

Apple ima rješenje..

Kako piše Businessweek, Appleov glazbeni servis neće od korisnika zahtijevati upload. Budući da je Apple postigao dogovor s velikim izdavačkim kućama, sve što će biti potrebno jest uključiti skeniranje koje će pročešljati Vaš hard disk i automatski iz iTunesa dodati sve glazbene datoteke u streaming servis. Nema uploada - nema čekanja.

Ovo će zasigurno biti najveća prednost za Apple, jedini razlog zašto Amazon i Google nisu ubacili istu značajku u svoj servis jest da nisu imali podršku velikih glazbenih izdavača što bi za njih stvorilo pravu noćnu moru.

Osim toga, Businessweek piše kako će Appleov streaming servis koristiti visokokvalitetne 256kbps glazbene datoteke.

Ne znamo za Vas, ali nama izgleda da Apple ponovno ima pobjedničku kombinaciju...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram