Zatvori
Foto: Biti će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi s Facebookovim izlaskom na burzu...
Jasmin Hadzic
31/05/2011

Peter Thiel: Bankari s Wall Streeta žestoko su namagarčili Linkedin!

Prvi veliki ulagač u Facebook i onaj "čudak" koji je ponudio 100.000 dolara svima koji napuste fakultet, ponovno se oglasio...

Peter Thiel je ljut na Wall Street! Namagarčili ste Linkedin, kaže on...

"Kada god cijena dionice skoči kao u slučaju Linkedina, pomislite kako su bankari pogrešno procijenili IPO. Wall Street nastavlja imati određenu antipatiju prema tvrtkama iz Silicijske doline - oni ne vjeruju da je riječ o stvarnim kompanijama", rekao je Thiel u razgovoru za FinancialTimes.

Podsjetimo, dionice Linkedina vrijedile su 45 dolara u IPO-u, dok su nakon izlaska na burzu zabilježile rast od 100 posto na 90 dolara. Linkedin je u IPO-u prikupio 352 milijuna dolara, no Thiel tvrdi kako su na podcijenjivanju bogati klijenti Morgan Stanleyja, Bank of America, Merrill Lyncha i JPMorgana zaradili milijune dolara bez velike muke.

Biti će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi s Facebookovim izlaskom na burzu...

Thiel kaže kako ne zna kada će se točno Facebookove dionice pojaviti na javnom tržištu, no prema sadašnjim informacijama Facebookov IPO od nekih 100 milijardi dolara mogao bi se dogoditi već u prvom kvartalu iduće godine.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram