Zatvori
Foto: Cijena nafte tipa WTI pala na razinu od 97,58 dolara za barel...
Poslovni Puls
14/06/2011

Svjetsko tržište: S&P dodatno snizio grčki rejting, padaju cijene sirove nafte...

Rejting agencija S&P smanjila je Grčkoj rejting na CCC (najniže među svim državama koje ocjenjuje ova agencija)...

Iako je u cijeni Grčkih obveznica uključen veliki dio rizika od "defaulta" spread na grčke, ali i ostale obveznice perifernih članica eurozone (osobito Portugala) nastavio se širiti dosežući nove povijesne maksimume. Njemačke državne obveznice gotovo da nisu zabilježile promjene na dnevnoj razini, pa se kao i kod američkih obveznica desetogodišnji prinosi nalaze ispod 3 posto.

Cijene sirove nafte s isporukom u sljedećem mjesecu zabilježile su pad drugi dan za redom na burzi u New Yorku obzirom na pokazatelje koji mogu signalizirati usporavanje rasta gospodarstva. Tako je u SAD-u i Kini, u dva najveća potrošača, zabilježen pad potražnje (u SAD-u po prvi put u posljednjih 11 mjeseci), što doprinosi razlici cijene između europskog i američkog tržišta. Rano jutros nastavljaju se pritisci na pad cijena sirove nafte pa je tako cijena nafte tipa WTI pala na razinu od 97,58 dolara za barel, dok je tip Brent koji je referentan za europsko tržište, zabilježio tek neznatan pad te iznosi oko 119,33 dolara za barel, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram