Zatvori
Foto: Zagovaratelji teorija urote tvrde da je američka vlada potajno prodala zlatne zalihe...
Poslovni Puls
16/06/2011

Amerika na klimavim nogama: Ron Paul tvrdi da su američke zlatne zalihe u Fort Knoxu odavno potrošene!

Jesu li zlatne rezerve što ih američka vlada drži u svojim trezorima u vojnoj bazi Fort Konx u saveznoj državi Kentucky samo mrtvo slovo na papiru kao što tvrde brojni zagovaratelji teorije zavjere, ili je svih 700 tisuća zlatnih poluga, koliko bi ih ondje trebalo biti, ipak na broju...

SrebroZlato:

Ron Paul, legendarni američki kongresnik i predsjednički kandidat, prema internom dokumentu američkoga ministarstva financija koji je u posjedu američke poslovne televizijske mreže CNBC, službeno je od dužnosnika američke vlade zatražio da se obavi inspekcija i revizija zlatnih rezervi pohranjenih u Fort Knoxu. Na taj je način Ron Paul dao legitimitet zagovarateljima teorije koji tvrde da je američka vlada potajno prodala zalihe, nadomjestivši ih metalnim polugama obojanim u zlato.

U dokumentu koji spominje američka televizijska mreža CNBC navodi se kako bi inspekcija i revizija zlatnih rezervi stajala oko 15 milijuna dolara. Proces bi, prema tom dokumentu, trajao 30 minuta po svakoj pohranjenoj polugi kako bi se potvrdio sadržaj zlata što ga svaka poluga sadrži, za što bi trebalo 400 radnika i šest mjeseci.

Premda zagovaratelji teorije zavjere tvrde kako zlatne poluge iz Fort Knoxa nitko nije vidio još od 30-tih godina prošloga stoljeća, glavni inspektor američkoga ministarstva financija u svome pismu kongresniku Ronu Paulu ističe da je on osobno provjerio zlatne rezerve smještene u komorama duboko pod zemljom.

U članku objavljenom na web stranicama CNBC-a ističe se i da je ta televizijska kompanija zatražila dopuštenje da posjeti Fort Knox i snimi zlato u trezorima, budući da je zadnji filmski zapis snimljen 1974. godine, odnosno, prije gotovo 40 godina. Odgovor se još uvijek očekuje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram